Kennisbank

De tijd welke voor een wisselschoonmaak staat wordt in TechControl per type accommodatie ingesteld.

Het is echter mogelijk om per accommodatie hier aanpassingen op te maken, bijvoorbeeld omdat de accommodatie een extra badkamer heeft of een serre.

• Ga in de menubalk naar Gegevens->Locaties
  • Selecteer de betreffende locatiecategorie
  • Selecteer de betreffende locatie
  • Ga naar het tabblad Extra
  • Vul de optie "Extra Tijd HHD Planning" in
    De waarde van dit veld kan zowel positief als negatief zijn, dit om de tijd voor de wisselschoonmaak juist lager te maken.
  • Klik op Opslaan

Het is mogelijk om bij het invoeren van een nieuwe melding van naam de gast ook in te voeren.

Indien er een koppeling is met het reserveringssysteem dan staan de naam al vooringevuld. het voordeel van deze werkwijze is dat de naam gebruikt kan worden of de gast het juiste accommodatienummer heeft doorgegeven.

Wordt een melding echter door de huishoudelijke dienst ingebracht dan is deze vraagstelling in bijna alle gevallen overbodig.

Om deze redenen is het mogelijk om dit apart in en uit te kunnen schakelen.

• Ga in het Menu Gegevens naar Meldingtype
  • Selecteer een meldingtype , bijvoorbeeld Gast an Balie
  • In de detailgegevens staat een optie "Naam van de Gast uitvraag"
    Hiermee kan bepaald worden of voor het betreffende meldingtype wel of niet de naam van de gast uitgevraagd moet worden.

Belangrijk om te weten is dat wanneer de optie ingeschakeld de invoer ook verplicht is, het is niet mogelijk om zonder een naam in te voeren door te kunnen gaan met het invoeren van een melding.

Als een woning verkocht wordt dan dient in TechControl ook de eigenaar aan de betreffende woning toegewezen te worden.

Volg onderstaand stappenplan om een nieuwe eigenaar aan een locatie toe te wijzen

• Kies in de menubalk Gegevens==>Eigenaren
  • Controleer of de Eigenaar reeds in TechControl staat
  • Indien dit niet het geval is kan middels de knop onderin het scherm met het +-teken een nieuwe eigenaar aangemaakt worden.
    De naam is hierbij een verplicht veld, allle andere velden zijn optioneel. Het is echter wel aan te bevelen om zo compleet mogelijk de gegevens vast te leggen
  • Klik onderin het scherm op de knop met het vinkje om de gegevens op te slaan
  • Sluit het eigenarenscherm door middel van de knop sluiten rechts onderin het scherm
  • Kies in de menubalk voor Gegevens==>Locaties
  • Selecteer bovenin het scherm de juiste locatiecategorie
  • Selecteer aan de linkerzijde van het scherm de betreffende woning, eventueel kan ook de zoekfunctie links onderin het scherm gebruikt worden om de juiste locatie te selecteren
  • Ga naar het tabblad Eigenaar
  • Klik op de knop Nieuwe Eigenaar
  • Selecteer de nieuwe eigenaar in het keuzevakje
  • Selecteer de datum waarop de locatie verkocht is
  • Selecteer of de eigenaar verhurend / niet verhurend is
  • Geef optioneel het nieuwe debiteurnummer in
  • Geef optioneel de objectcode in
  • Selecteer optioneel op de eigenaar beheer(service) heeft op deze locatie
  • Indien de meterstand opgenomen dienen te worden dan dient het vinkje ingeschakeld te worden, vervolgens moet opgegeven worden welke afdeling de meterstanden op de transportdatum op dient te nemen
  • Klik op de knop Nieuwe Eigenaar toewijzen
  • Controleer de bevestiging en indien alle gegevens juist zijn bevestig met Ja.

Bij het invoeren van een storing kon de volgorde van de storingsbutton bepaald worden door middel van het veld, Volgorde.

Vanaf versie 1.0.6.3 is het mogelijk om naast de volgorde ook een regelnr op te geven, op deze manier is het mogelijk om button op een regel bij elkaar te houden.

Dit heeft enkel betrekking op het invoerscherm van een melding.

Het instellen gaat via menu Onderhoud==>Storing Items ==>Tabblad Extra Opties.

Meest gelezen artikelen

Nieuwste Artikelen

Maneffic Solutions maakt gebruik van Help Desk Software by Kayako